Frågor och svar


Ordrar

Jag beställde innan 14.00, levereras min order idag?

Nej. Om du beställer innan 14.00 så skickar vi samma dag. Detta betyder att du i 95% av fallen har din order/AVI dagen efter. Kom ihåg att detta endast gäller om "bannern" högst upp visas.När jag försöker handla så klagar den på att mitt användarnamn redan finns, vad ska jag göra?

Användarnamnet behöver vara unikt. Tyvärr kräver vår webshop ett användarnamn för att handla. Vår rekommendation är att använda din epostadress. Om det ändå blir samma fel så har du redan skapat ett konto vid något tidigare tillfället. Enklast är då att använda "Glömt lösenord?" för att få butiken att skicka ut ett nytt lösenord till dig.Jag vill ändra en order jag lagt, hur gör jag?

Om du beställt mot postförskott, förskottsbetalning eller faktura är det inga problem. Kontakta oss så fixar vi det. Glöm inte att ange ditt ordernummer!
Om du beställt mot Payson (betalat med kort, internetbank eller Payson-kredit) så kan vi behöva en betalning till. Kontakta oss så löser vi det.Jag lade en order för X dagar sedan och den har fortfarande inte kommit, vad har hänt?

Troligen lade du en order på en eller flera produkter som inte finns på lager. Vi skickar endast kompletta ordrar och väntar därför på produkten ifrån leverantören innan vi skickar din order.

Vi har ett konstant flöde av produkter ifrån våra leverantörer, så troligen är produkten du beställt redan på väg till oss.

I sällsynta fall så har vår leverantör problem att få tag på produkten ifrån tillverkaren, då kan det ta lite längre tid.


Jag fick leveransbesked för X (där X är minst 3) dagar sedan, men fortfarande inte fått något paket. Vad ska jag göra?

Det bästa är att i första hand kontakta Posten. Fråga dem vilket ditt närmaste utlämningsställe är (om du inte redan vet) och kontakta dem. Tyvärr är det lätt för en AVI att försvinna bland reklam.

Om dom inte har något paket, ta kontakt med oss så får vi se vad vi kan göra åt saken.Det står att det ska ta 2-14 dagars leverans. Och då undrar jag om ni vet lite mer exakt när den kommer?

Det varierar. Har produkten precis tagit slut så kan det ta upp till 2 veckor, men om den tog slut för en vecka sedan så borde produkterna komma inom en vecka.

För närmare information om någon specifik produkt, kontakta oss.Jag beställde mot postförskott för några veckor sedan. Jag hämtade sedan inte ut paketet och nu har jag fått en räkning på 249 kr. Vad är detta för räkning?

Enligt våra köpvillkor så kommer vi att skicka ut en räkning på 249 kr till alla outlösta postförskott, detta för att täcka våra kostnader. Varken att packa, skicka ut en order eller Postens postförskottillägg är gratis.Jag valde att betala mot faktura men vill att ni levererar till en annan adress, går det?

Tyvärr kan vi inte det. Klarna (som sköter våra fakturor) tillåter oss endast att skicka till adressen där du/företaget är bokförd/bokfört.

Om du vill skicka till valfri adress ber vi dig därför använda antingen Payson (kort/internetbank), förskottsbetalning eller postförskott.Hur går det till när man väljer att betala emot faktura?

Fakturaköp på www.mobian.se hanteras helt och hållet av en extern aktör, Klarna och deras tjänst Fakturera mig.

Det fungerar så här:
När du lagt dina varor i kundvagnen och går till kassan för att betala, måste du vid fakturaköp ange ditt personnummer och din bokföringsadress.
På grund av hög säkerhetsnivå och riskminimering av falskbeställningar ställer Klarna vissa krav på fakturakunder;

  • Du måste vara minst 18 år
  • Ditt namn måste matcha adressen du angett vid kundregistrering på iPhonebutiken.se
  • Din adress måste vara densamma som i folkbokföringen
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar

När du godkänts av Klarna slutförs köpet och en faktura skapas. Fakturan är nu skapad, men inte aktiverad, dvs Klarna har ännu ingen fodran på dig.
Först när vi packar din order aktiveras fakturan. Förfallodatum är 14 dagar från den dag fakturan aktiverades.
Den, i ditt paket, medföljande fakturan innehåller OCR-nummer och bankgirouppgifter till Klarna, men med vår logo på. Betalas inte fakturan inom 14 dagar skickas automatiskt en påminnelse ut. Betalas inte heller denna går ärendet vidare till inkasso.

Uppstår några frågor kring själva fakturan, som till exempel ogiltigt OCR-nummer, felaktiga datum eller att du inte vill kännas vid fakturan överhuvudtaget, är det enklast om du vänder dig direkt till Klarna på följande e-postadress: info@klarna.se. Är det något som rör din order, exempelvis felaktiga varor, felaktig varulista på fakturan, felaktigt belopp eller dylikt, kontaktar du oss.Vart är mitt kollinummer?

Om beställning görs mot postförskott så kommer kollinumret med i leveransbeskedet, annars finns inget kollinummer.Visa kategorier

Visa märken

Betalsätt

VISA, Mastercard, Klarna, Payson m.fl